Primus pils 2,80
Is een bier waarvan de aanzet lichtzoet is met een ingetoomde bitterheid, die daarna uitmondt in een droge en dorstlessende afdronk.
Is een bier waarvan de aanzet lichtzoet is met een ingetoomde bitterheid, die daarna uitmondt in een droge en dorstlessende afdronk.
Is een natuurlijk troebel witbier met een romige schuimkraag en verfrissende afdronk. Een ferme portie vers gemalen koriander en appelsienschil. Een rake smaak voor wie graag verrast wordt.
Is een amberbier van hoge gisting, met een nog meer uitgesproken mouten hopkarakter dan PALM. In 1947 lanceerde meesterbrouwer Alfred Van Roy de Dobbel PALM als eindejaarsfeestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren.
Is een natuurlijk bier met subtiele bitterheid, verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces garandeert een pure stijl en een aangename alcoholzoete smaak. Het hele brouwproces, plus de lagering en gisting, zijn exact hetzelfde als in een fles. Ook op vat is er een nagisting terwijl de Duvel twee weken rust in de warme kamer en een rijping van acht weken in de koude cel. Het koolzuurgasgehalte (8,5 gr CO2 per liter) én het alcoholgehalte is dus identiek, net als kleur, bitterheid en smaak.
Is een uniek speciaalbier van lage gisting. Combineert de drinkability van een lager, met het karakter en mondgevoel van speciaalbier met een aangename hop bite. Met rijke hoparoma’s, tropisch fruit, citrus en florale accenten.
Is een gloedvol herfstbier op traditionele wijze gebrouwen. De ronde, volle smaak wordt verkregen door een exclusieve samenstelling van uitgelezen donkere mout en een speciale melange van hop.
Verschillende Belgische speciaalbieren van bekende en minder bekende brouwerijen. Nu staat de Nonkel Pater van brouwerij Seef op de tap.
Is een bier waarin het beste van quadruppels (karakter) en Belgische dubbel (doordrinkbaarheid) samengebracht is in een uniek bier!
Het is een Qua-Dubbel, een moderne interpretatie van klassieke trappist stijl.
Het heeft een rijke mix van gebrande en donkere mouten met aroma van koffie, chocolade en vanille.
Een ondersteunende hopmix, met aromatische soorten met subtiele citrus accenten.
Hij is van hoge gisting, giststam met rijk boeket aan esters.
Heeft een diepdonkere kleur met bruinrode schijn, fijne ivoorkleurige schuimkraag.
Met volle rijke moutsmaken, een samenspel van chocolade, zachtzoete suikertoetsen, bittere koffieaccenten, met een aangenaam warm mondgevoel.
Is een bier met een krachtige smaak van krieken. Fruitzure aanzet die zachtjes overvloeit in een lichtzoete, niet kleverige afdronk. Zo verfrissend en lekker geurend, met de volle smaak van zomerse krieken in combinatie met witbier. Met 25% kriekensap. Zonder bewaarmiddelen.
Is het kerstbier van de gelijknamige abdij. Onder de opvallende, romige schuimkraag schuilt een amberkleurig bier met een kruidige en fruitige smaak, aangevuld met een complex aroma van nobele hop.
Is een bier waarvan de eerste aanzet zacht is en neigt naar zoet. Volmondig, met lichtdroge afdronk. LUX, Latijn voor licht, verwijst naar de weerspiegeling van het licht in de warme koperkleur.
Is een bier met een zoete, volmondige aanzet volgt een zoetige hoofdsmaak, met vanille en gebakken banaan. De nasmaak wordt gekenmerkt door een gebrande bitterheid, met toetsen van fondantchocolade. NOX, de Latijnse naam voor nacht refereert naar de warme, donkere kleur van het bier.
Oude Geuze Boon VAT44 was de eerste monoblend door Brouwerij Boon gebotteld. Een monoblend is een Oude Geuze waarin 90% oude lambiek gebruikt wordt van eenzelfde groot eikenhouten vat (foeder). Een klein beetje jonge lambiek wordt in deze monoblend toegevoegd voor de hergisting op fles die het bier zijn sprankeling, soepelheid en complexiteit geeft. Door lambiek te gebruiken van eenzelfde foeder komt het karakter van die specifieke foeder in iedere monoblend tot uiting. Zo verwijst de nummer in de naam van het bier –bijvoorbeeld VAT 109- naar het foeder nummer. Tot nu toe werd elke keer voor deze familie van bieren een andere foeder gebruikt. Afhankelijk van hoelang de Lambiek op het eiken vat gerijpt heeft, op welke foeder het gerijpt heeft en hoe lang de VAT reeds aan het hergisten is op fles zal de smaak van het bier op unieke manieren beïnvloed worden. Dit bier is gerijpt in VAT Nr 109 – een ex Cognac vat (4e vulling, vorige vullingen zijn geblend in Geuze, omdat de cognac smaak nog te aanwezig was.
Een Petrus Quadrupel gebrouwen bij Brouwerij De Brabandere rustte in het Waalse Pipaix op de eikenhouten wijnvaten van de Bourgogne de Nuits-St-Georges. Het resultaat? Alliance – Barrel Aged by Dubuisson met een complexe vineuze smaak en toetsen van rode vruchten en chocolade.
De Bush Caractère van Brouwerij Dubuisson krijgt een extra dimensie door het in het Vlaamse Bavikhove te blenden met Petrus Aged Pale die tot 2 jaar in de imposante foeders bij Brouwerij De Brabandere lag. Het intense sterke bier krijgt een friszurige fruitige toets in de Alliance – Foeder Aged by Brouwerij De Brabandere.
Met de Belgische krieken van oogstjaar 2018 maakten we deze (zeer!) beperkte oplage. Met 250g verse Schaarbeekse krieken per liter, hergist op fles, heeft deze Oude Kriek een zeer karaktervolle kriekensmaak met zeer zachte afdronk.
Is een volmondig goudblond abdijbier, warm en krachtig met een fluwelen lange afdronk. De lichte fruittoetsen van banaan en mango, en een milde kruidigheid en hoppigheid versterkt door drie Belgische hopsoorten geven aan dit abdijbier een hemels karakter. Carpe diem en geniet van dit unieke abdijbier van Vlierbeek.
Is een blonde pils in de stijl van de Duitse Dortmunder-bieren. een rijke, volle smaak net als bij een speciaalbier, in combinatie met de dorstlessende kracht van een ware pils.
Is een quadrupel die drie jaar gerijpt is op rode eikenhouten wijnvaten van Chateau Margaux uit de franse Bordeaux streek. Het is een bier met een boeket van fruitige rode wijn met benadering van bessen en zwarte kersen. Als je het bier proeft kom je lichte rook toetsen en chocolade smaken tegen.
De afdronk van het bier is rokerig met lichte hop toetsen.
De naam verwijst zowel naar jazzlegende Thenolious Monk als naar de bar uit Buffalo van ‘Struise ambassadeur’ Mike Shatzel. in het Amerikaanse plaatsje Buffalo. De patio die bij zijn bar hoort heeft de naam ‘Blauw Monnik biertuin’.
Een gouden dorstlesser. Een vlot drinkende tripel van hoge gisting met een stevige, volles smaak en een verfrissende citrustoets. Dit is een toegankelijk lichtblond bier dat rijkelijk moet vloeien. Ideaal voor aan de toog.
Een beer van een bier. Een stevige amberkleurige tripel, gebrouwe met single malt whisky-mout, ongefilterd en met hergisting op de fles. Dit is een zoet 12-gradenbier dat verrassend vlot binnengaat en stevig binnenkomt. Voor een rustmoment van epische proporties
Is een door Chris Van Acker gecreëerd bier, wat bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden rijpt op eikenhouten foeders en versneden is met onze heerlijke Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd, namelijk Cascade en Amarillo. Deze combinatie zorgt voor een goudblond bier van 8% met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak.
Is een monument van smaak. Wilt u de botteldatum kennen? Trek dan van de houdbaarheidsdatum 20 jaar af.
Is een bier met geroosterde en rook smaken van op eikenhout gerookte tarwemout en op maat gemaakt extract van verse vanille. Dit levert een spannende Smoked vanilla Stout op.
Is een zwaar blond Belgisch bier met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart.
Is een zwart bier met als basis de Black Albert. Deze wordt hiervoor gerijpt in vaten van Four Roses Bourbon. Four Roses zagen hun naam liever niet gelinkt aan het bier. Er werd gekozen voor de huidige naam verwijzend naar kunstenares (en vermeend buitenechtelijk kind van Koning Albert, de naamgever van de Black Albert) Delphine Boël. Toen haar echtgenoot John O’Hare vernam dat er een bier naar haar genoemd werd, stelde hij voor een kunstwerk van Delphine op het etiket te zetten: Truth can set you Free.
Is een amberkleurig bier van hoge gisting met een toegankelijke, moutige smaak en gematigde alcoholpercentage.
Is een bier waarbij gebruik gemaakt wordt van de aromahop Citra als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington en verrijkt het smaakpallet van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.
Is licht moutig met een toon van karamel en een mooie fruitigheid van peer en sinaasappel.
Is een Double IPA met een blend van veertien excellente hopsoorten, zeer intens en gebalanceerd van karakter. De lichte zoetheid van de alcohol en de moutsuikers complementeren de bitterheid van het bier. Extase doet haar naam eer aan met haar extreme hoppigheid (110 IBU). Een bier met gelaagdheid: door de diversiteit aan hopsoorten smaakt het bier door de geleidelijke opwarming bij iedere slok iets anders.
Is een biologisch bier met een contrastrijk karakter en volle smaak. Het schuim is kenmerkend voor tarwebieren, romig en compact. De kleur is opaak, nevelachtig en gesluierd.
Is een levend bier. Ze gebruiken edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten. Als geen ander beheersen zij het proces van hoge gisting, natuurlijke lagering en nagisting. De smaak van hun bieren blijft gegarandeerd nog lang evolueren. Fourchette is heerlijk bij allerlei gerechten. Een wetenschappelijke analyse van Fourchette toont aan dat mensen de smaak ervan vooral zullen ervaren als fruitig (gistcultuur) en floraal (witbier). Kenners onderscheiden ook smaken van citrus, koriander, kruidnagel en pompelmoes.
Is een oranje-achtig bier waarvan het wort wordt vermengd met echte grapefruitpuree om de suiker te laten fermenteren, waardoor de tropische aroma’s achterblijven. Een echte publiekstrekker met 53 IBU. Het is perfect voor elk moment of elke maaltijd, dankzij zijn gedurfde grapefruitaroma, scherp karakter en lichte hoppigheid.
Is een heldergoud bier met een uitzonderlijk boeket van kruiden, een zachte aanzet die uitvloeit in een mollige, kruidige smaak en een licht bittere, droge afdronk.
Is een ongefilterd blond bier, zowel hergist op vat als op fles. Het is een aangenaam fruitig bier, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.
Is een blond speciaalbier met verfrissende en fruitige smaken, het ideale bier om het aanbreken van de eerste mooie lentedagen te vieren. CHOUFFE Soleil is een ongefilterd bier, zowel hergist op vat als op fles.
Is een sprankelend aperobier met een lichtrode kleur. Geniet van de frisse & intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken, vlierbessen en bosbessen.
Wanneer de kleine diertjes van de Vallei der Feeën hun winterslaap aanvatten, trekken de kabouters van Achouffe zich graag terug in hun hutje. In het zachte licht van het haardvuur brengen ze lange avonden door met verhalen over de mooiste Ardeense legendes, onder het genot van een heerlijke N’ICE CHOUFFE. Dankzij de combinatie van zachtheid en kracht, met kruidige toetsen van tijm en curaçao, verwarmt dit bruine bier tegelijkertijd het hart en de sfeer. Zelfs de strengste winters zijn zo altijd plezant.
Is een bier met een krachtige smaak van krieken. Fruitzure aanzet die zachtjes overvloeit in een lichtzoete, niet kleverige afdronk. Zo verfrissend en lekker geurend, met de volle smaak van zomerse krieken in combinatie met witbier. Met 25% kriekensap. Zonder bewaarmiddelen.
Is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept waaraan OMER zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid dankt.
Is een bier van hoge gisting en lange lagering. Op die manier krijgt het zijn complex-fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter.
Dit bier werd vroeger in de abdij van Paix Dieu geproduceerd, waar de maankalender een cruciale rol speelde in het brouwproces. Om de ziel van de abdij in het bier te laten voortleven is de Paix Dieu alleen bij volle maan gebrouwen.
Resultaat?
Een smeuïge tripel met een vol karakter, ambachtelijk gebrouwen volgens de pure tradities van de Belgische abdijbieren. Een symbool geeft aan bij welke maan uw bier werd gebrouwen.
Het is een 100% natuurlijk bier waarbij gebruik wordt gemaakt van louter lokale ingredienten. Het water wordt rechtstreeks uit de bron van de brouwerij gehaald en de gist wordt door henzelf gekweekt.
In de neus onthult het delicate fruitige en kruidige aroma’s. Paix Dieu onderscheidt zich door zijn gouden kleur, onder een romig, genereus en consistent schuim.
In de mond onthult het al zijn karakter en ontwikkelt het een lange en fijne bitterheid, ondersteund door een vleugje hop.
De speciale PALM-mouten van dit vlotdrinkend amberkleurig bier bepalen haar honingachtige malsheid.
Is een donker bier met een zoete smaak en een aroma van fruit, bloemen, anijs en kaneel.
Is de naam van een in de 19e eeuw erg populair Antwerps bier; een troebel blond bier met een zacht kruidige en granige smaak.
Is een amberrood bier ter ere van de Red Star Line die vroeger tussen Antwerpen en Amerika vaarde. Wordt gebrouwen met een mengeling van Belgische en Amerikaanse hoppen en kruiden.
Is een zoet amberkleurig bier met smaken van mout, karamel en hop, met een licht kruidige en bittere afdronk. Een bier waarvan de doden weer tot leven komen!
Is een heerlijke mengeling van rode vruchten en haar grote zus, Tête de Mort Triple. Je ruikt vooral de verschillende vruchten zoals kersen, aardbei en zwarte bessen. Ze behoudt het karakter van de tripel met een geparfumeerde toets. Een reis tussen verfrissing en bitterheid… Een bier waarvan de doden weer tot leven komen!
Is een bier waarvan de eerste aanzet zacht is en neigt naar zoet. Volmondig, met lichtdroge afdronk. LUX, Latijn voor licht, verwijst naar de weerspiegeling van het licht in de warme koperkleur.
Is een authentieke Belgische tripel. PRIOR betekent ‘eerste’ in het Latijn en verwijst naar de prior binnen de orde van de Norbertijnen. Door het scala van fruitige toetsen en de hergisting op fles, die de verfijnde bitterheid van de aromahoppen accentueert, springt deze tripel eruit. Wordt geserveerd met een gistglaasje om de gist in uit te schenken en zelf te bedenken wat hiermee te doen.
Is een bier met een zoete, volmondige aanzet volgt een zoetige hoofdsmaak, met vanille en gebakken banaan. De nasmaak wordt gekenmerkt door een gebrande bitterheid, met toetsen van fondantchocolade. NOX, de Latijnse naam voor nacht refereert naar de warme, donkere kleur van het bier.
Is een blond premiumbier. Een prima alternatief voor pils.
Heeft een heerlijk verfrissende smaak, verrassend knapperig doorspekt met een sinaas- en limoen smaak, afgerond met een mild bittere smaak en droge afdronk.
De Extra mag dan wel een laag alcoholgehalte van 4,8% hebben: hij is verrassend volmondig van smaak. Bovendien heeft dit goudblonde trappistenbier een heel verfrissend en dorstlessend karakter. Met zijn fruitige toetsen en rijke aroma’s staat de Extra voor een smaakbeleving die op-en-top Westmalle is.Trouw aan de brouwfilosofie wordt de Extra met de meest pure ingrediënten gebrouwen: geselecteerde gerstvariëteiten, een gebalanceerde mengeling van hopbloemen, zelfgekweekte gist en zuiver water dat vanuit de diepe Diestiaanlaag komt. Het is een bier van hoge gisting, inclusief de typische gisting op fles.
In 1836 besloten de trappisten van Westmalle om zelf te brouwen. Ze hadden nood aan een eigen, lokale drank voor bij de maaltijd. Dat resulteerde eerst in een donker tafelbier. Uit geschriften weten we dat een tijdje later ook een witbier opdook. Begin 20ste eeuw was er dan weer sprake van een blond ‘Extra-Gersten’ bier: een voorloper van de Extra. In al die tijd stond steevast een lichtere variant op tafel bij de monniken zelf. De Dubbel en Tripel gunden ze graag aan de buitenwereld, maar binnen de abdijmuren kozen ze voor sobere kwaliteit die beter aansluit bij hun levensstijl.
Is een donker, roodbruin trappistenbier en bevat dankzij nagisting op fles een rijke en complexe smaak. Deze wordt gekenmerkt door toetsen van karamel, mout en fruitige esters die doen denken aan rijpe banaan. De eerste kennismaking met de Dubbel van Westmalle is een crèmekleurige dikke schuimkraag. Na het drinken laat deze een mooi kantwerk achter in het glas. Maar de echte herinnering van dit evenwichtige trappistenbier met zacht mondgevoel is ongetwijfeld de lange, droge afdronk. De monniken van Westmalle brouwen al sinds 1856 een donker trappistenbier naast hun bestaande maaltijdbier, de Extra. In 1926 passen ze het recept aan en brouwen ze het bier wat zwaarder door de ingrediënten te verdubbelen. Zo kwam het bier aan zijn naam Dubbel, hoewel velen hem vaak gewoon Trappist noemen.
Is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus.
Is een blond, vlot toegankelijk en jong hoge gistingsbier. Altijd als eens bier uit een goudpot willen drinken?
Is een donkerbruin patersbier met crèmekleurige schuimkraag, een volle smaak en toetsen van karamel.
Force Majeure gaat met dit bruin bier ‘vollen bak’ voor een echt Belgische traditie. Toetsen van karamel, kaneel en een hint van gebrande mout: een écht Belgisch bruin bier en toch 0% alcohol. Hemels!
Is een alcoholarm bier op basis van bloemen. Het bier is gebrouwen met de klassieke basisgrondstoffen (gerst, water, hop) en met eigen gekweekte bloemen (vlierbloesem en hibiscus). De ondertoon van de smaak is fruitig met ook een typisch zuurtje, maar de boventonen zijn vlierbloesem en hibiscus. De typische licht oranje-roze kleur is afkomstig van de hibiscus. Het is een volledig natuurlijke kleur. De speciale gisting en de afwerking met bloemenextracten maken dit bier wel zeer apart. Ook voor de “niet-bierdrinker” is Boer Bloem zeker aan te raden. Boer Bloem kiest bewust voor blik …dit laat geen licht door, wat schadelijk is voor de kwaliteit van het bier en is milieubewuster.
Is een sprankelend alcoholvrij bier met de smaak van een kwalitatief speciaalbier! Sportzot is het eerste alcoholvrije speciaalbier met smaak in België. Door het gebruik van aromatische hop heeft het een complex karakter met toetsen van citrus.
Is een alcoholvrij bier met de verfrissende smaak van echt bier. Jupiler 0,0% wordt eerst volledig gegist en daarna gede-alcoholiseerd.