Voorgerechten
-
Brood met drie huisgemaakte smeersels en olijven 7,50
-
Coquilles met garnalensaus en huisgemaakte kroepoek van Hollandse garnaaltjes 10,50
-
Biersuggestie: Fourchette
Is een levend bier. Ze gebruiken edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten. Als geen ander beheersen zij het proces van hoge gisting, natuurlijke lagering en nagisting. De smaak van hun bieren blijft gegarandeerd nog lang evolueren. Fourchette is heerlijk bij allerlei gerechten. Een wetenschappelijke analyse van Fourchette toont aan dat mensen de smaak ervan vooral zullen ervaren als fruitig (gistcultuur) en floraal (witbier). Kenners onderscheiden ook smaken van citrus, koriander, kruidnagel en pompelmoes.
-
-
Rilette van gerookte forel met geconfijte appel, uitjes en Zeeuws spek 9,50
-
Duo van krab en paddenstoel risotto met zoetzuur van rode bietjes en een crème van pastinaak 10,50
-
Biersuggestie: Westmalle extra
De Extra mag dan wel een laag alcoholgehalte van 4,8% hebben: hij is verrassend volmondig van smaak. Bovendien heeft dit goudblonde trappistenbier een heel verfrissend en dorstlessend karakter. Met zijn fruitige toetsen en rijke aroma’s staat de Extra voor een smaakbeleving die op-en-top Westmalle is.Trouw aan de brouwfilosofie wordt de Extra met de meest pure ingrediënten gebrouwen: geselecteerde gerstvariëteiten, een gebalanceerde mengeling van hopbloemen, zelfgekweekte gist en zuiver water dat vanuit de diepe Diestiaanlaag komt. Het is een bier van hoge gisting, inclusief de typische gisting op fles. In 1836 besloten de trappisten van Westmalle om zelf te brouwen. Ze hadden nood aan een eigen, lokale drank voor bij de maaltijd. Dat resulteerde eerst in een donker tafelbier. Uit geschriften weten we dat een tijdje later ook een witbier opdook. Begin 20ste eeuw was er dan weer sprake van een blond ‘Extra-Gersten’ bier: een voorloper van de Extra. In al die tijd stond steevast een lichtere variant op tafel bij de monniken zelf. De Dubbel en Tripel gunden ze graag aan de buitenwereld, maar binnen de abdijmuren kozen ze voor sobere kwaliteit die beter aansluit bij hun levensstijl.
-
-
Huisgemaakte kaaskroketjes met een krokantje van grove Zeeuwse mosterd 9,50
-
Biersuggestie: La Chouffe soleil (april tot oktober)
Is een blond speciaalbier met verfrissende en fruitige smaken, het ideale bier om het aanbreken van de eerste mooie lentedagen te vieren. CHOUFFE Soleil is een ongefilterd bier, zowel hergist op vat als op fles.
-
-
Traditionele Vitello tonata met kappertjes 9,50
-
Biersuggestie: Orval
Is een bier van hoge gisting en lange lagering. Op die manier krijgt het zijn complex-fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter.
-
-
Huisgemaakte ossenstaartkroketjes met Madeiracrème en een salade van knapperige knolselderie 9,50
-
Biersuggestie: Keizer Karel Goud
Is een heldergoud bier met een uitzonderlijk boeket van kruiden, een zachte aanzet die uitvloeit in een mollige, kruidige smaak en een licht bittere, droge afdronk.
-
-
Thaise kippensoep met rode peper en noedels 9,50
-
Biersuggestie: Kerel Grapefruit IPA
Is een oranje-achtig bier waarvan het wort wordt vermengd met echte grapefruitpuree om de suiker te laten fermenteren, waardoor de tropische aroma's achterblijven. Een echte publiekstrekker met 53 IBU. Het is perfect voor elk moment of elke maaltijd, dankzij zijn gedurfde grapefruitaroma, scherp karakter en lichte hoppigheid.
-
-
Vissoep de Soos: licht gebonden goed gevulde soep 10,50
-
Biersuggestie: Omer blond
Is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept waaraan OMER zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid dankt.
-
-
Bouillon van biologische Walcherse tomaatjes met croutons en kruiden omelet reepjes (vegetarisch) 9,50
-
Biersuggestie: Ename blond
Is licht moutig met een toon van karamel en een mooie fruitigheid van peer en sinaasappel.
-
-
Plankje met lekkers om te delen (vanaf 2 personen) 14,50 p.p.
Hoofdgerechten
-
Visschotel “De Soos”: diverse soorten verse vis 28,50
-
Biersuggestie: Duvel van de tap
Is een natuurlijk bier met subtiele bitterheid, verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces garandeert een pure stijl en een aangename alcoholzoete smaak. Het hele brouwproces, plus de lagering en gisting, zijn exact hetzelfde als in een fles. Ook op vat is er een nagisting terwijl de Duvel twee weken rust in de warme kamer en een rijping van acht weken in de koude cel. Het koolzuurgasgehalte (8,5 gr CO2 per liter) én het alcoholgehalte is dus identiek, net als kleur, bitterheid en smaak.
-
-
In geklaarde boter gebakken Zeetong van circa 320 gram 31,50
-
Biersuggestie: Westmalle triple
Is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus.
-
-
Schelvisfilet met kokoscrème en sriracha-mayonaisse 24,50
-
Pokébowl met gemarineerde zalm en tonijn 23,00
-
Biersuggestie: Duvel tripel hop
Is een bier waarbij gebruik gemaakt wordt van de aromahop Citra als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington en verrijkt het smaakpallet van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.
-
-
Gegrilde dry-aged ribeye met jus van sjalotjes en gefermenteerde knoflook 29,00
-
Biersuggestie: Brewmaster’s selection Wild triple hop (De Brabandere)
Is een door Chris Van Acker gecreëerd bier, wat bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden rijpt op eikenhouten foeders en versneden is met onze heerlijke Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd, namelijk Cascade en Amarillo. Deze combinatie zorgt voor een goudblond bier van 8% met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak.
-
-
Iberico pluma, mooi gespekt stukje vlees van de nek, met huisgemaakte Romescosaus 29,00
-
Biersuggestie: Tongerlo tripel
Is een authentieke Belgische tripel. PRIOR betekent ‘eerste’ in het Latijn en verwijst naar de prior binnen de orde van de Norbertijnen. Door het scala van fruitige toetsen en de hergisting op fles, die de verfijnde bitterheid van de aromahoppen accentueert, springt deze tripel eruit. Wordt geserveerd met een gistglaasje om de gist in uit te schenken en zelf te bedenken wat hiermee te doen.
-
-
Pokébowl vegan 21,00
-
Biersuggestie: Grisette wit BIO
Is een biologisch bier met een contrastrijk karakter en volle smaak. Het schuim is kenmerkend voor tarwebieren, romig en compact. De kleur is opaak, nevelachtig en gesluierd.
-
-
Stoverij van Walchers lam met tomaat, voorjaarsgroenten en witte wijn 26,00
-
Biersuggestie: Witkap pater dubbel
Is een donkerbruin patersbier met crèmekleurige schuimkraag, een volle smaak en toetsen van karamel.
-
-
Parelhoenfilet suprême met een jus van rode wijn en knoflook 25,00
-
Biersuggestie: Seef Bootjesbier
Is een amberrood bier ter ere van de Red Star Line die vroeger tussen Antwerpen en Amerika vaarde. Wordt gebrouwen met een mengeling van Belgische en Amerikaanse hoppen en kruiden.
-
Desserts
-
Huisgemaakte limoentaart met lemoncurd en Italiaans schuim 9,75
-
Chefs favoriet: Baklava met ijs van walnoot, mascarpone en honing 9,75
-
Biersuggestie: Extase (Dochter van de Korenaar)
Is een Double IPA met een blend van veertien excellente hopsoorten, zeer intens en gebalanceerd van karakter. De lichte zoetheid van de alcohol en de moutsuikers complementeren de bitterheid van het bier. Extase doet haar naam eer aan met haar extreme hoppigheid (110 IBU). Een bier met gelaagdheid: door de diversiteit aan hopsoorten smaakt het bier door de geleidelijke opwarming bij iedere slok iets anders.
-
-
Door de chef bereide zoete lekkernijen 9,75
-
Huisgemaakte chocolade taart met kersen sorbet 9,75
-
Biersuggestie: Tête de Mort Triple Amber
Is een zoet amberkleurig bier met smaken van mout, karamel en hop, met een licht kruidige en bittere afdronk. Een bier waarvan de doden weer tot leven komen!
-
-
Proeverij van desserts voor twee personen 14,00 p.p.
-
Biersuggestie: Charbon (Dochter van de Korenaar)
Is een bier met geroosterde en rook smaken van op eikenhout gerookte tarwemout en op maat gemaakt extract van verse vanille. Dit levert een spannende Smoked vanilla Stout op.
-
-
Koffie of thee met 2 huisgemaakte likeuren 9,00
Kindermenu
-
Kroket of frikandel met frites of rijst en een kinderijsje 8,25
-
Kibbeling van zalm met cornflakes met frites of rijst 9,25
-
Kipnuggets met frites of rijst en een kinderijsje 9,25
-
Spaghetti en een kinderijsje 8,25
-
Kindermenu met visfilet met frites of rijst en een kinderijsje 10,25