Voorgerechten
-
Brood met drie huisgemaakte smeersels en olijven 7,50
-
Huisgemaakte bouillabaisse kroketjes met een kreeftenmayonaisse 9,75
-
Biersuggestie: Charles Quint Goud
Is een heldergoud bier met een uitzonderlijk boeket van kruiden, een zachte aanzet die uitvloeit in een mollige, kruidige smaak en een licht bittere, droge afdronk.
-
-
Tartaar van koud gerookte zalm met een basilicum vinaigrette 9,75
-
Biersuggestie: Westmalle extra
De Extra mag dan wel een laag alcoholgehalte van 4,8% hebben: hij is verrassend volmondig van smaak. Bovendien heeft dit goudblonde trappistenbier een heel verfrissend en dorstlessend karakter. Met zijn fruitige toetsen en rijke aroma’s staat de Extra voor een smaakbeleving die op-en-top Westmalle is.Trouw aan de brouwfilosofie wordt de Extra met de meest pure ingrediënten gebrouwen: geselecteerde gerstvariëteiten, een gebalanceerde mengeling van hopbloemen, zelfgekweekte gist en zuiver water dat vanuit de diepe Diestiaanlaag komt. Het is een bier van hoge gisting, inclusief de typische gisting op fles. In 1836 besloten de trappisten van Westmalle om zelf te brouwen. Ze hadden nood aan een eigen, lokale drank voor bij de maaltijd. Dat resulteerde eerst in een donker tafelbier. Uit geschriften weten we dat een tijdje later ook een witbier opdook. Begin 20ste eeuw was er dan weer sprake van een blond ‘Extra-Gersten’ bier: een voorloper van de Extra. In al die tijd stond steevast een lichtere variant op tafel bij de monniken zelf. De Dubbel en Tripel gunden ze graag aan de buitenwereld, maar binnen de abdijmuren kozen ze voor sobere kwaliteit die beter aansluit bij hun levensstijl.
-
-
Burger van zalm en kabeljauw met een huisgemaakt brioche broodje en salade 10,75
-
Biersuggestie: Wilderen Goud
Is een blond, vlot toegankelijk en jong hoge gistingsbier. Altijd als eens bier uit een goudpot willen drinken?
-
-
Huisgemaakte geitenkaaskroketjes met een dip van honing & mosterd en een krokantje van gedroogde tomaat (vegetarisch) 9,75
-
Biersuggestie: Super 8 Blanche (tap)
Is een natuurlijk troebel witbier met een romige schuimkraag en verfrissende afdronk. Een ferme portie vers gemalen koriander en appelsienschil. Een rake smaak voor wie graag verrast wordt.
-
-
Krokante tortilla gevuld met pulled duck en crème anisette 9,75
-
Biersuggestie: Seef
Is de naam van een in de 19e eeuw erg populair Antwerps bier; een troebel blond bier met een zacht kruidige en granige smaak.
-
-
Steak tartaar van Iers rund met augurkjes, uitjes, kappertjes en een gepocheerd eitje 10,75
-
Biersuggestie: 1125 Vlierbeek Grand Cru
Is een volmondig goudblond abdijbier, warm en krachtig met een fluwelen lange afdronk. De lichte fruittoetsen van banaan en mango, en een milde kruidigheid en hoppigheid versterkt door drie Belgische hopsoorten geven aan dit abdijbier een hemels karakter. Carpe diem en geniet van dit unieke abdijbier van Vlierbeek.
-
-
Oma’s boeren groentensoep verrijkt met Zeeuws spek (ook vegetarisch te bestellen) 9,75
-
Biersuggestie: De Koninck
Is een amberkleurig bier van hoge gisting met een toegankelijke, moutige smaak en gematigde alcoholpercentage.
-
-
Vissoep de Soos: licht gebonden goed gevulde soep 10,75
-
Biersuggestie: Omer blond
Is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept waaraan OMER zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid dankt.
-
-
Bisque van Noordzeekrab 11,00
-
Biersuggestie: Tripel Kanunnik
Tripel Kanunnik is een 4-granenbier gebrouwen naar origineel Wilderens kanunnik-recept. Een zachte en kruidige tripel met hergisting op fles en een milde afdronk door het gebruik van fijne & edele hopsoorten. In dit bier werd naast gerst, tarwe en haver uitzonderlijk ook rogge toegevoegd, wat deze Tripel een typisch karakter geeft. Het eerder klassieke Tripelglas verbergt twee geheime boodschappen…
-
-
Plankje met lekkers om te delen (voor 2 personen) 29,00
-
Biersuggestie: Ename blond
Is licht moutig met een toon van karamel en een mooie fruitigheid van peer en sinaasappel.
-
Hoofdgerechten
-
Huisgemaakte gele groentencurry met pandanrijst en salade (vegetarisch) 19,75
-
Biersuggestie: Duvel tripel hop
Is een bier waarbij gebruik gemaakt wordt van de aromahop Citra als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington en verrijkt het smaakpallet van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.
-
-
Linzenburger met gemengde verse paddenstoelen, gepofte knoflook en sjalotjes (vegetarisch) 18,75
-
Biersuggestie: Rebelse Strop
Fier, koppig en karaktervol, maar tegelijk heel uniek door zijn rebelse temperament. De Rebelse Strop staat voor een koppig bier dat indruk maakt. Voor het brouwen van de Rebelse Strop werd gebruik gemaakt van Brettgist: een wilde gist die ervoor zorgt dat de smaak van het bier verder blijft evolueren, zelfs na het bottelen. Een gist die, niet braaf in de pas loopt maar gewoon zijn eigen ding doet. Dit donkerblonde speciaalbier met tegendraads temperament heeft zijn naam dus zeker niet gestolen! Geur: Aardse aroma's vullen eerst de neus en maken daarna plaats voor een licht fruitige geur. Smaak: De weerbarstige Brettgist zorgt voor een ware smaaksensatie die mee evolueert doorheen de tijd. Een jonge Rebelse Strop krijgt zo een iets complexere smaak: fruitig, hopbitter en met een licht zuurtje. Rebelse Strop van enkele maanden oud krijgt een iets zachtere, rondere smaak.
-
-
Visschotel “De Soos”: diverse soorten verse vis 29,50
-
Biersuggestie: Duvel van de tap
Is een natuurlijk bier met subtiele bitterheid, verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces garandeert een pure stijl en een aangename alcoholzoete smaak. Het hele brouwproces, plus de lagering en gisting, zijn exact hetzelfde als in een fles. Ook op vat is er een nagisting terwijl de Duvel twee weken rust in de warme kamer en een rijping van acht weken in de koude cel. Het koolzuurgasgehalte (8,5 gr CO2 per liter) én het alcoholgehalte is dus identiek, net als kleur, bitterheid en smaak.
-
-
In geklaarde boter gebakken Zeetong van circa 320 gram 32,00
-
Biersuggestie: Westmalle triple
Is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus.
-
-
Op de huid gebakken heilbotfilet met frisse vinaigrette van citroen & peterselie 27,50
-
Stoofpotje van dagverse vis in garnalen bouillon, overbakken met oude kaas 24,50
-
Biersuggestie: Fourchette
Is een levend bier. Ze gebruiken edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten. Als geen ander beheersen zij het proces van hoge gisting, natuurlijke lagering en nagisting. De smaak van hun bieren blijft gegarandeerd nog lang evolueren. Fourchette is heerlijk bij allerlei gerechten. Een wetenschappelijke analyse van Fourchette toont aan dat mensen de smaak ervan vooral zullen ervaren als fruitig (gistcultuur) en floraal (witbier). Kenners onderscheiden ook smaken van citrus, koriander, kruidnagel en pompelmoes.
-
-
Roodbaarsfilet met pittige panko & teriyaki saus en sushi rijst 28,00
-
Biersuggestie: Kerel Grapefruit IPA
Is een oranje-achtig bier waarvan het wort wordt vermengd met echte grapefruitpuree om de suiker te laten fermenteren, waardoor de tropische aroma's achterblijven. Een echte publiekstrekker met 53 IBU. Het is perfect voor elk moment of elke maaltijd, dankzij zijn gedurfde grapefruitaroma, scherp karakter en lichte hoppigheid.
-
-
Dry-aged entrecôte met jus van Westmalle triple, ossenstaart en gefermenteerde knoflook 30,75
-
Biersuggestie: Orval
Is een bier van hoge gisting en lange lagering. Op die manier krijgt het zijn complex-fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter.
-
-
Mixed-grill aan een spies met knoflooksaus en gepofte aardappel 24,75
-
Biersuggestie: Beer van Brugge 8.9
De originele Beer van Brugge. Een legendarisch donkerblond bier van hoge gisting, gebrouwen volgens het originele familierecept. Beer van Brugge 8.9 is een tripel met body en een volle smaak in elke slok. Een sfeermaker met karakter, voor sfeermakers met karakter.
-
-
Langzaam gegaarde kalfswang oversprenkelt met tuinkruiden en Jägermeister 25,25
-
Biersuggestie: Seef Bootjesbier
Is een amberrood bier ter ere van de Red Star Line die vroeger tussen Antwerpen en Amerika vaarde. Wordt gebrouwen met een mengeling van Belgische en Amerikaanse hoppen en kruiden.
-
-
Iberico medaillons met een jus van beukenzwammen, sjalotjes en zomertruffel 26,75
-
Biersuggestie: Tongerlo Blond (tap zomer)
Is een bier waarvan de eerste aanzet zacht is en neigt naar zoet. Volmondig, met lichtdroge afdronk. LUX, Latijn voor licht, verwijst naar de weerspiegeling van het licht in de warme koperkleur.
-
Desserts
-
Zachte vanillebotercrème gerold in zoete cake met een bol sorbetijs van bosbessen 10,25
-
Biersuggestie: Tête de Mort Triple Red
Is een heerlijke mengeling van rode vruchten en haar grote zus, Tête de Mort Triple. Je ruikt vooral de verschillende vruchten zoals kersen, aardbei en zwarte bessen. Ze behoudt het karakter van de tripel met een geparfumeerde toets. Een reis tussen verfrissing en bitterheid… Een bier waarvan de doden weer tot leven komen!
-
-
Iets met Belgische chocolade 10,25
-
Biersuggestie: Cuvée Delphine (Struise brouwerij)
Is een zwart bier met als basis de Black Albert. Deze wordt hiervoor gerijpt in vaten van Four Roses Bourbon. Four Roses zagen hun naam liever niet gelinkt aan het bier. Er werd gekozen voor de huidige naam verwijzend naar kunstenares (en buitenechtelijk kind van Koning Albert, de naamgever van de Black Albert) Delphine Boël. Toen haar echtgenoot John O'Hare vernam dat er een bier naar haar genoemd werd, stelde hij voor een kunstwerk van Delphine op het etiket te zetten: Truth can set you Free.
-
-
Dessert van de chef en zijn team 9,50
-
Biersuggestie: Mystic Krieken (tap zomer)
Is een bier met een krachtige smaak van krieken. Fruitzure aanzet die zachtjes overvloeit in een lichtzoete, niet kleverige afdronk. Zo verfrissend en lekker geurend, met de volle smaak van zomerse krieken in combinatie met witbier. Met 25% kriekensap. Zonder bewaarmiddelen.
-
-
Feest van huisgemaakt sorbetijs 9,50
-
Biersuggestie: Extase (Dochter van de Korenaar)
Is een Double IPA met een blend van veertien excellente hopsoorten, zeer intens en gebalanceerd van karakter. De lichte zoetheid van de alcohol en de moutsuikers complementeren de bitterheid van het bier. Extase doet haar naam eer aan met haar extreme hoppigheid (110 IBU). Een bier met gelaagdheid: door de diversiteit aan hopsoorten smaakt het bier door de geleidelijke opwarming bij iedere slok iets anders.
-
-
Proeverij van desserts voor twee personen 22,00
-
Biersuggestie: Charbon (Dochter van de Korenaar)
Is een bier met geroosterde en rook smaken van op eikenhout gerookte tarwemout en op maat gemaakt extract van verse vanille. Dit levert een spannende Smoked vanilla Stout op.
-
-
Koffie of thee met 2 huisgemaakte likeuren 9,25
Kindermenu
-
Kroket of frikandel met frites of rijst en een kinderijsje 8,25
-
Kibbeling met frites of rijst 9,25
-
Kipnuggets met frites of rijst en een kinderijsje 9,25
-
Spaghetti en een kinderijsje 8,25
-
Kindermenu met visfilet met frites of rijst en een kinderijsje 10,25