Dennis en Brigiet

Alles begon op 24 aug 1884

toen na jaren van besprekingen en overleg de toenmalige Belgische Loodsen overgingen tot de stichting van een vereniging met als doel:  een gebouw optrekken op de pas aangelegde Noordzeeboulevard ter bevordering van het vriendschappelijk en gezellig verkeer onderling.

De vereniging kreeg de naam van Belgische Loodsensociëteit “Unie”. Dankzij de overheid, kreeg men deze werkelijk buitengewoon gunstig gelegen plaats toegewezen. Nu, jaren later, bestaat de Belgische Loodsensociëteit nog steeds. Het is een openbaar hotel|restaurant geworden waar nog dagelijks de loodsen een pintje drinken aan de bar. Het unieke zicht op de Westerschelde is gebleven. Het aan- en afvaren van de loodsboten is goed te zien vanuit het restaurant en de kamers met zeezicht. Geniet van al dat moois dat hier te zien & beleven is.

Sinds november 2014 zijn Dennis en Brigiet de eigenaren van dit Hotel Restaurant. Dennis, Brigiet en het enthousiaste team bieden een plek waar je kunt genieten omdat er altijd wat te zien valt, waar het personeel oprecht en geïnteresseerd is, de omgeving tot de verbeelding spreekt en je er op je gemak lekker en eerlijk kunt eten en drinken.

Loodswezen

INTRO
Loodswezen regio Scheldemonden kent een rijke en bewogen geschiedenis. Dit, omdat de Schelde vroeger een grensrivier was, met alle problemen van dien.

Na 1839 kende het Loodswezen in dit gebied een 100 jaar durende concurrentiestrijd het Belgisch en Nederlands Loodswezen. Nu wordt er in goede samenwerking met elkaar een alom gewaardeerde loodsdienst uitgevoerd.

Zij verzorgen gezamenlijk het scheepvaartverkeer van en naar de Vlaamse havens gelegen aan de Schelde. De verdeling hierin is 72,5% voor de Vlaamse loodsen en 27,5% voor de Nederlandse loodsen.

Schepen spotten

unspecified12

Schepen spotten

snapshot jachthaven

Schepen spotten

FullSizeRender
Menu